Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΟΠΩΣ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ

ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.






ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ.

ΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΓΕΜΑΤΟ ΜΕ ΠΑΓΙΔΕΣ ΝΟΗΤΙΚΕΣ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ, ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ, ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ, ΨΥΧΙΚΕΣ.
ΣΑΝ ΤΙΣ ΣΥΜΠΛΗΓΑΔΕΣ ΠΕΤΡΕΣ ΕΤΟΙΜΕΣ ΝΑ ΣΥΝΘΛΙΨΟΥΝ ΤΙΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΠΑΝΤΟΥ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΙΡΚΗ ΕΤΟΙΜΗ ΝΑ ΜΑΓΕΨΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ.
 
ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΑΦΟΔΕΥΣΟΥΝ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑ ΠΛΑΝΕΥΟΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΜΑΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝ.

Η ΣΚΥΛΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΣΠΗΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΝΟΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΙΧΝΟΣ ΛΟΓΙΚΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΥΒΔΗ ΝΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΠΗΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΣΟΥΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΥΛΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΑΛΥΟΥΝ ΑΠΟ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ.

Ο ΚΥΚΛΩΠΑΣ ΩΣ ΑΠΟΣΤΑΤΙΚΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ ΤΕΡΑΣ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΓΙΔΕΨΕΙ ΜΕ ΔΟΛΟ ΚΑΙ Η ΦΙΛΑΡΓΥΡΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥΣ, ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΑΣΚΩΝ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ ΟΔΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΛΑΙΣΤΡΥΓΟΝΕΣ, ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΡΑΧΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΣ.

ΟΜΩΣ ΕΧΟΝΤΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΑΣ ΟΠΩΣ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΤΡΟΧΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΝΕΛΙΞΗΣ, ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΙΘΑΚΗ, ΘΡΙΑΜΒΕΥΤΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΜΟΝΟΗΣΗ ΜΑΣ ΩΣ ΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΟΣ.


ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ - Ο ΤΡΟΠΟΣ




ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Τηλ. 6948405541
e-mail: esy.darasypeurovouleftis@gmail.com


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ BLOGS

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://alfeiospotamos.gr

Ε.ΣΥ. ΑΡΓΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΩΝ
http://esy-argous.blogspot.gr/

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
http://spametadesma.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
http://politisoplitis.wordpress.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://sorrasgegonota.wordpress.com

FACEBOOK

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
https://www.facebook.com/artemis.sorrasc

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/topotami

ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ
https://www.facebook.com/groups/820601037981295

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021

24 ΧΡΟΝΙΑ ΚΡΥΦΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ "ΤΑΙΖΑΝ" ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ

Η κρυφή εισφορά των δανειοληπτών και η «καβάτζα» του ΥΠΟΙΚ

Μία κρυφή εισφορά των δανειοληπτών καταλήγει, από το 1975, σε έναν λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδος, που όμως, επί 24 χρόνια εμφανιζόταν να είναι... άχρηστος. Σειρά στοιχείων που έχουν κατατεθεί στη Βουλή κι αποκαλύπτει το TPP δείχνουν ότι, θεωρητικά, αυτό το μικρό «χαράτσι» σε κάθε δανειολήπτη θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει πλεόνασμα τουλάχιστον 4,5 δισ. σε έναν λογαριασμό που πλέον χρησιμοποιείται ως «καβάτζα». Και το υπουργείο Οικονομικών, μολονότι παρουσιάζει τα σχετικά στοιχεία, «δεν γνωρίζει» το ακριβές ποσό.




του Θάνου Καμήλαλη


Κάθε φορά που ένας δανειολήπτης πληρώνει τη δόση οποιουδήποτε δανείου, ή πιστωτικής κάρτας, καταβάλλει ένα μικρό αλλά σημαντικό εν τέλει ποσό για την εισφορά του ν.128/1975. Πρόκειται για ένα ποσοστό, (0,6% σε καταναλωτικά, επιχειρηματικά, πιστωτικές κλπ. και 0,12% στα στεγαστικά δάνεια) που συμπεριλαμβάνεται, ως ξεχωριστό τμήμα, στο επιτόκιο του δανείου και στη συνέχεια καταβάλλεται από τις τράπεζες σε έναν κοινό λογαριασμό του Δημοσίου στην Τράπεζα της Ελλάδας. Ο σκοπός της εισφορά αυτής, από τη δεκαετία του 1960 και στη συνέχεια στη Μεταπολίτευση, μέσω του σχετικού νόμου το 1975 ήταν να δημιουργηθεί ένα ταμείο, μέσω του οποίου θα επιδοτούνται οι εξαγωγικές επιχειρήσεις της χώρας, με σκοπό να διατηρείται ανταγωνιστικός ο τομέας των εξαγωγών. Από το τέλος του 1991 όμως, λόγω της εισόδου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και των διατάξεων περί ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Δικαίου, οι επιδοτήσεις των δανείων για εξαγωγές σταμάτησαν, καθώς θεωρούνταν πλέον παράνομες κρατικές ενισχύσεις. Και κάπου εδώ αρχίζουν τα προβλήματα…

Μολονότι δεν είχε πλέον κανέναν σκοπό, η εισφορά αυτή των δανειοληπτων διατηρήθηκε και, επί 24 χρόνια, συνέχισε να καταλήγει στον «κρυφό» λογαριασμό στην ΤτΕ, που παρέμεινε εκτός κρατικού προϋπολογισμού. Το αδιαφανές αυτό καθεστώς διατηρήθηκε μέχρι το 2015, όταν με μια υποπαράγραφο του τρίτου μνημονίου που ψηφίστηκε τον Αύγουστο στη Βουλή, αποφασίστηκε ότι πλέον τα χρήματα αυτού του λογαριασμού θα χρησιμοποιούνται, με απόφαση του υπουργού Οικονομικών, για την επιδότηση θυμάτων από «τρομοκρατικές επιθέσεις» ή «φυσικές καταστροφές». Το παραπάνω επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, τον περασμένο Οκτώβριο στη Βουλή, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη.

Ο Τσακαλώτος, χαρακτήρισε αληθείς τις αναφορές του Σαρίδη σχετικά με την ύπαρξη της εισφοράς και το γεγονός ότι μετά την είσοδο της Ελλάδας στην Ε.Ε. αυτη «δεν θα έπρεπε να ισχύει, αλλά παρ' όλα αυτά συνεχίστηκε». Αποφεύγοντας (όχι για μοναδική φορά όπως θα δούμε) να αναφερθεί στο μεσοδιάστημα των 24 χρόνων, ο υπουργός Οικονομικών απάντησε τότε ότι «με το ν.4336/2015 έγινε αλλαγή για το πού μπορούν να πάνε αυτά τα χρήματα. Δεν είναι κατά το δοκούν, είναι με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών. Επιδοτούνται αποκλειστικά πληγέντες από φυσικές καταστροφές και από τρομοκρατικές πράξεις». Στη συνέχεια, ο Τσακαλώτος έδωσε και τα πρώτα στοιχεία για τα ποσά που βρίσκονται σε αυτόν τον λογαριασμό. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στη Βουλή, επικαλούμενος στοιχεία της ΤτΕ, το 2015 και το 2016 οι συνολικές εισφορές των δανειοληπτών ανήλθαν περίπου, σε 436 εκατ. και 416 εκατ. ευρώ αντίστοιχα. Από αυτά, όπως πρόσθεσε ο υπουργός, δόθηκαν το 2015 60 εκατ. ευρώ και το 2016 110 εκατ. ευρώ, σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές. Τα ακριβή ποσά είναι τα εξής:

2015
  • Έσοδα: 436 εκατομμύρια ευρώ περίπου.
  • Απόδοση: 65 εκατομμύρια ευρώ περίπου (44 εκ. για στέγαση παλιννοστούντων, 12 εκ. για αποζημίωση πυροπλήκτων και 5 εκ. σεισμοπαθών, καθώς και άλλα ποσά για πλημμυροπαθείς και αποκατάσταση διατηρητέων κτηρίων).
2016
  • Έσοδα: 416 εκατομμύρια ευρώ περίπου
  • Απόδοση: 110 εκατομμύρια ευρώ περίπου (18 εκ. σε πυρόπληκτους, 8 σε σεισμοπαθείς, 56 εκ. για στέγαση παλιννοστούντων).

Τα υπόλοιπα, χρησιμοποιούνται ως… καβάτζα. «Όπως καταλαβαίνετε, πάντα θέλουμε να αφήσουμε και μια καβάτζα, να μην τα ξοδέψουμε όλα τα λεφτά, γιατί μπορεί να γίνει κάποιο μεγάλο επεισόδιο είτε πλημμυρών είτε σεισμών. Οπότε νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο λειτουργεί σχετικά καλά ο νόμος του 2015» υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών. Μια καβάτζα μάλιστα, που παραμένει εκτός κρατικού προϋπολογισμού. Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους τον περασμένο Μάιο σε ερώτημα του υπουργείου Οικονομικών, που έχει στη διάθεσή του το TPP «το προϊόν του εν λόγω λογαριασμού παρακολουθείται από την τράπεζα της Ελλάδος, αλλά δεν αποτελεί έσοδο του Κρατικού Προϋπολογισμού». Αυτό σημαίνει, όπως σημειώνουν πηγές του TPP, ότι ένα πολύ σημαντικό ποσό (που μόλις σε δύο χρόνια έφτασε τα 850 εκατ. ευρώ), δύναται να δίνεται μόνο με υπουργικές αποφάσεις, χωρίς κεντρική διαχείριση και με περιορισμένο έλεγχο.

Τα εύλογα ερωτήματα εδώ είναι πρώτον, αν πρέπει οι δανειολήπτες να χρηματοδοτούν, εν αγνοία τους μάλιστα και εν μέσω των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ένα τέτοιο ταμείο και δεύτερον, αν είναι χρήσιμο για το ελληνικό κράτος να διατηρεί μία «καβάτζα» τουλάχιστον 700 εκατ., που μάλιστα μεγαλώνει συνεχώς. Αλλά, όσο κι αν φαίνεται περίεργο, αυτοί είναι μόνο δύο από τους προβληματισμούς γύρω από την όλη υπόθεση. Μια υπόθεση που βρίθει ερωτημάτων, ειδικά για την περίοδο 1992-2015, όταν ο λογαριασμός εμφανιζόταν να είναι άχρηστος.

«Πρόκειται για ένα νεφελώδες τοπίο και ακόμα είμαστε στην αρχή» σχολιάζει στο TPP ο Χαράλαμπος Περβανάς, πρόεδρος του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Β. Ελλάδος, που εδώ και πολλούς μήνες ασχολείται με το θέμα της εισφοράς του 1975. Σκοπός του Συλλόγου, που λειτουργεί από το 2009, είναι να βοηθήσει τον πολίτη, στηρίζοντάς τον και κατευθύνοντάς τον στη λύση προβλημάτων που αντιμετωπίζει στις δανειακές του συμβάσεις με τις τράπεζες. «Ο πολίτης, ο καταναλωτής, έχει αφεθεί απροστάτευτος στους αετονύχηδες, που τον εκμεταλλεύονται ξανά και ξανά», προσθέτει, ενώ θέτει ως αναγκαία κίνηση την παροχή από το κράτος δωρεάν νομικής βοήθειας στους δανειολήπτες, σχέδιο που υπήρχε το 2016 αλλά έκτοτε «όλοι έχουν τα αυτιά τους κλειστά»

Το νεφελώδες τοπίο που αναφέρουν μέλη του Συλλόγου φαίνεται και από τις μετά το 1991 αποφάσεις σχετικά με την τύχη του λογαριασμού. Σύμφωνα με απόφαση του τότε διοικητή της τράπεζας της Ελλάδας, Δημήτρη Χαλικιά, που δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 25 Σεπτεμβρίου του 1991, καταργείται η «εισφορά που καταβάλλουν οι τράπεζες για την καταβολή διαφοράς τόκων υπέρ των εξαγωγικών επιχειρήσεων» από 1-1-1992.



Ωστόσο, η συγκεκριμένη πράξη του διοικητή της ΤτΕ στην συνέχεια είναι σαν να μην υπήρξε ποτέ. Σε μία τροπολογία από τον Ιούνιο του 1992, μαθαίνουμε ότι ο κρυφός αυτός λογαριασμός χωρίζεται σε δύο «δευτεροβάθμιους λογαριασμούς», έναν για την ενίσχυση των εξαγωγικών επιχειρήσεων και έναν για «λογαριασμό επιδοτήσεων επιτοκίου» (για τον οποίον οι λεπτομέρειες παραμένουν άγνωστες). Μαθαίνουμε επίσης ότι με εντολή του υπουργού Οικονομικών το πλεόνασμα του λογαριασμού «δύναται να μεταφέρεται στον Κρατικό Προϋπολογισμό ως έσοδο», κάτι όμως που, σύμφωνα και με την απάντηση του ΓΛΚ παραπάνω, δεν έγινε ποτέ. Στη συνέχεια καταγράφονται νομοθετικές ρυθμίσεις που δεν αμφισβητούν την ύπαρξη της εισφοράς και φυσικά οι τράπεζες συνεχίζουν να προσθέτουν στο επιτόκιο του δανείου την «εισφορά του ν.128/1975»

Εδώ και μερικούς μήνες, η υπόθεση της εισφοράς και του κρυφού λογαριασμού βρίσκονται στη Βουλή και η υπόθεση που ξεκίνησε από τις καταγγελίες του Συλλόγου Δανειοληπτών Βορείου Ελλάδος μεταφέρθηκε σε σειρά επίκαιρων ερωτήσεων του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Κατά τη διάρκεια αυτών των συγκρούσεων έχουν προκύψει ορισμένα πολύ ενδιαφέρονται στοιχεία. Σε γραπτή του απάντηση τον Ιανουάριο, ο Τσακαλώτος επιβεβαιώνει ότι οι εισφορές για τις εξαγωγικές επιχειρήσεις καταργήθηκαν το 1991 με την απόφαση του διοικητή της ΤτΕ, παραδέχεται έμμεσα ότι η εισφορά συνεχίστηκε και αναφέρει την αλλαγή το 2015, με το τρίτο μνημόνιο.




Ενώ το σημαντικότερο στοιχείο ήρθε, όταν το υπουργείο Οικονομικών κατέθεσε έναν (πρόχειρο μεν, στα πρακτικά της Βουλής δε) πίνακα που απεικονίζει τις εισροές και τις εκροές του συγκεκριμένου λογαριασμού:


Με μερικές απλές προσθέσεις βγαίνει ότι την περίοδο 1992-2014 (εξαιρείται το 1991 που χρησιμοποιούνταν για επιχειρήσεις και το 2015 που άλλαξε η χρήση) μπήκαν στο λογαριασμό περίπου 9,3 δισ. και βγήκαν περίπου 4,8 δισ. Οι επόμενες ερωτήσεις είναι εύλογες: Που πήγαν αυτά τα χρήματα και πόσα χρήματα υπάρχουν αυτήν την στιγμή εκεί μέσα; Δεν είναι πολύ λογικό, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, αφού 9,3 δισ. μπήκαν και 4,8 δισ. βγήκαν (άσχετα αν δεν ξέρουμε πού) να υπάρχουν εκεί, μαζί με το 2015 και το 2016, περίπου 5 δισ.; Εδώ έρχεται η προαναφερόμενη απροθυμία του υπουργού Οικονομικών.

Είναι δυνατόν ο ΥΠΟΙΚ να μην γνωρίζει και να μην μπορεί να μάθει πόσα χρήματα έχει ένας λογαριασμός, που τελεί υπό την εποπτεία του; Απ' ό,τι φαίνεται είναι. Πριν λίγες μέρες, στην ερώτηση του Σαρίδη, που μάλιστα είχε κατατεθεί από τον Ιανουάριο, «πόσα χρήματα βρισκονται σε αυτόν τον λογαριασμό σήμερα;» ο Τσακαλώτος δεν απάντησε ποτέ, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες του βουλευτή να ακούσει ένα ποσό. Συγκεκριμένα, στην πρωτολογία του ο Τσακαλώτος απαντάει:


  • «Πρέπει να σας πω ότι δεν υπάρχει τίποτα παράνομο. Είναι ένας μεγάλος λογαριασμός, που όπως λέτε και στην ερώτησή σας, είναι στην Τράπεζα της Ελλάδας. Κάτω από αυτόν τον μεγάλο λογαριασμό υπάρχουν διάφοροι λογαριασμοί, μέσα στους οποίους είναι ο λογαριασμός που συζητάμε.»

Στη δευτερολογία του, ουσιαστικά επαναλαμβάνει το ίδιο, με περισσότερες λεπτομέρειες:


  • Ακριβώς επειδή είναι ένας λογαριασμός που είναι μέσα σε έναν μεγαλύτερο, είναι δύσκολο αυτό που ζητάτε να σας το δώσω με αριθμούς. Δεν είναι δηλαδή ένας λογαριασμός από μόνος του. Είναι ένας υπολογαριασμός στον μεγάλο λογαριασμό που μπαίνουν μέσα τα χρήματα που θα πάρουμε από τον ESM, που μπαίνουν μέσα τα χρήματα που μαζεύουμε από τις εξόδους στις αγορές. Αυτό είναι. Αν δεν το καταλάβατε, αυτή είναι η απάντησή μου.

Το βίντεο από τη σχετική συζήτηση έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς ότι είναι παράλογο ένας υπουργός Οικονομικών να αδυνατεί να απαντήσει με συγκεκριμένους αριθμούς για έναν λογαριασμό του ελληνικού κράτους.




Θα πρέπει να σημειωθεί επίσης ότι το χαρτί που καταθέτει στο τέλος (και μάλιστα διστάζει αρχικά να καταθέσει), είναι η τροπολογία του 1992 που αναφέρθηκε νωρίτερα. Ένα χαρτί που αφενός δεν… θυμήθηκε να καταθέσει όλο το προηγούμενο διάστημα, αφετέρου δεν αλλάζει τίποτα ως προς τη χρήση της εισφοράς και τη βασική ερώτηση για το συνολικό αποθεμα. Καθόλη τη διάρκεια, ο υπουργός μοιάζει να υπεκφεύγει από το να δώσει μία απλή απάντηση, που θα πρέπει να συμπίπτει βεβαίως με τα προηγούμενα στοιχεία του υπουργείου του.

Τα ερωτήματα πλέον, εκτός αυτών της «καβάτζας», διαδέχονται το ένα το άλλο και τα άγνωστα, περίεργα σημεία είναι πολλά. Τι επιδοτούσαν οι δανειολήπτες επί 24 χρόνια, όταν η αρχική χρήση της εισφοράς του Ν. 128/1975 είχε καταργηθεί; Ακόμα κι αν, όλα τα χρήματα πήγαιναν κάπου εντελώς νόμιμα, ακόμα κι αν χρησιμοποιούνταν για «κοινωνική πολιτική», δεν θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για το πώς, το πότε και το γιατί; Και φυσικά, τι γίνεται με το πλεόνασμα του λογαριασμού, που το ΥΠΟΙΚ βρίσκει ότι υπάρχει, παρουσιάζει σύνολο εισροών – εκροών αλλά δεν μπορεί να πει ακριβές ποσό; Όσο οι αρμόδιοι καθυστερούν να δώσουν μία απάντηση, τόσο η καχυποψία μεγαλώνει. Έχουν, για παράδειγμα, φύγει χρήματα, κάποια στιγμή μέσα σε 24 χρόνια, που δεν καταγράφηκαν ποτέ; Μήπως έχει σημασία που ο «υπολογαριασμός» αυτός βρίσκεται μαζί «με τα χρήματα του ESM και αυτά που μαζεύουμε από τις εξόδους στις αγορές». Μήπως το μυστικό αυτό ταμείο, που μαζεύει 400 εκατ. ετησίως και παραμένει εκτός του κρατικού προϋπολογισμού, θα χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή στο μέλλον






ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Τηλ. 6948405541
e-mail: esy.darasypeurovouleftis@gmail.com


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ BLOGS

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://alfeiospotamos.gr

Ε.ΣΥ. ΑΡΓΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΩΝ
http://esy-argous.blogspot.gr/

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
http://spametadesma.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
http://politisoplitis.wordpress.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://sorrasgegonota.wordpress.com

FACEBOOK

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
https://www.facebook.com/artemis.sorrasc

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/topotami

ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ
https://www.facebook.com/groups/820601037981295

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2021

ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τα σκάνδαλα που ενεπλάκησαν γερμανικές εταιρίες και απασχόλησαν την κοινή γνώμη


Βαγγέλης ΤριάντηςHuffPost Greece




Μπορεί τις τελευταίες μέρες το σκάνδαλο της γερμανικής εταιρίας Volkswagen να απασχολεί τα φώτα της δημοσιότητας διεθνώς, ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που μία γερμανική εταιρία φέρεται να πρωταγωνιστεί σε κάποιο σκάνδαλο διαφθοράς. Reihmental, Siemens, Commerzbank AG, Deutsche Bank, Deutsche Telekom, Ferostaal είναι μόνο μερικές από τις εταιρίες ή τράπεζες που πρωταγωνίστησαν σε διάφορα σκάνδαλα διαφθοράς ανά την υφήλιο.

Η HuffPost Greece παρουσιάζει ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές οι οποίες δείχνουν ότι οι Γερμανοί σε μεγάλο βαθμό «είναι φίλοι» με τη διαφθορά.

Το τεράστιο σκάνδαλο Siemens

Το σκάνδαλο Siemens είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα που συγκλόνισαν την ελληνική κοινή γνώμη τα τελευταία χρόνια. Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την έρευνα των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών η γερμανική εταιρία φέρεται να χρημάτιζε πολιτικά πρόσωπα σε διάφορες χώρες του κόσμου προκειμένου να εξασφαλίσει συμβόλαια ύψους 1,3 δισ. ευρώ.

Οι πληρωμές φέρονται να έγιναν από το 1999 έως και το 2006. Σε ότι αφορά την Ελλάδα, τα χρήματα φέρονται να διοχετεύτηκαν στους τελικούς αποδέκτες από τα κρυφά ταμεία της Siemens μέσω οffshore εταιριών. Για το θέμα διενεργήθηκε έρευνα από τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές σε συνεργασία με τις γερμανικές, ενώ πραγματοποιήθηκε και Εξεταστική Επιτροπή από την ελληνική Βουλή το 2010.




Στο πόρισμα της η Εξεταστική Επιτροπή ανέφερε χαρακτηριστικά «πως το σκάνδαλο SIEMENS αφορά μια πρωτόγνωρη υπόθεση, στο πλαίσιο μιας πολυεθνικής εταιρείας, που είναι leader στο χώρο των τηλεπικοινωνιών διεθνώς. 

Στο εσωτερικό αυτής είχε διαμορφωθεί ιδιαίτερη οργανωτική δομή από ανώτατα στελέχη, τα οποία ενεργούσαν από κοινού ως εγκληματική οργάνωση χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα τεχνάσματα (που αποσκοπούσαν αφενός στην εξασφάλιση μαύρου χρήματος και αφετέρου στην διοχέτευσή του χωρίς ίχνη για παράνομες πληρωμές) και φέρεται να διέπρατταν συστηματικά δωροδοκίες κρατικών υπαλλήλων (υπηρεσιακών και πολιτικών στελεχών) σε όλο το πεδίο των δραστηριοτήτων της. 

Δηλαδή στο σύνολο σχεδόν των δομών του Ελληνικού Κράτους (Υπουργεία Συγκοινωνιών, Άμυνας, Πολιτισμού, Υγείας, Δημοσίας Τάξης, καθώς και ΔΕΚΟ, όπως ΟΤΕ και ΟΣΕ κλπ.). Σκοπός της παραπάνω παράνομης δραστηριότητας ήταν να εξασφαλιστεί προνομιακή και δεσπόζουσα θέση στον ανταγωνισμό σχετικά με τις προμήθειες του ευρύτερου ελληνικού δημοσίου τομέα.

Η παραπάνω αυτή εγκληματική δραστηριότητα είχε εκδηλωθεί παράλληλα σε πολλές χώρες του κόσμου και με τέτοια οργάνωση και έκταση ώστε δίκαια να μπορεί να χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο βιομηχανικό-οικονομικό σκάνδαλο στην μεταπολεμική Ευρώπη».

Wegman και Rheinmetall για μίζες

Μία από τις πλέον πολύκροτες υποθέσεις των τελευταίων ετών στις οποίες πρωταγωνίστησαν γερμανικές εταιρίες είναι και αυτή των εξοπλιστικών. Γερμανικές εταιρίες φέρονται επίσης να δωροδοκούσαν αξιωματούχους προκειμένου να καταφέρνουν να συνάπτουν συμβάσεις δισεκατομμυρίων με το ελληνικό δημόσιο και όχι μόνο.




Η εταιρία Rheinmetall Defence Electronics, ήταν μία από αυτές, καθώς ο εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, φέρεται να παραδέχτηκε ότι δωροδοκούσε έλληνες αξιωματούχους και δημοσίους υπαλλήλους. Η ίδια εταιρία το 2012 καταδικάστηκε από το δικαστήριο της Βρέμης στη Γερμανία, για μια υπόθεση δωροδοκίας που αφορούσε στην πώληση ενός αντιαεροπορικού αμυντικού συστήματος για 150 εκατομμύρια ευρώ. Το γερμανικό δικαστήριο μάλιστα τής επέβαλε πρόστιμο ύψους 37 εκατομμυρίων ευρώ.

Η Krauss Maffei Wegmann, η εταιρεία παραγωγής του γερμανικού τάνκ Leopard, τέθηκε επίσης υπό εισαγγελική έρευνα στο Μόναχο. Το Νοέμβριο του 2017 μάλιστα οι γερμανικές αρχές πραγματοποίησαν έφοδο στα γραφεία της εταιρίας. Η έφοδος έγινε προκειμένου να διαπιστωθεί το κατά πόσο η εταιρία εμπλεκόταν σε σκάνδαλο διαφθοράς και φοροδιαφυγής αναφορικά με πωλήσεις της στην Ελλάδα.

O εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Μονάχου είχε μιλήσει τότε στο Bloomberg και είχε εξηγήσει πώς η εισαγγελική έρευνα ξεκίνησε από τον εσωτερικό έλεγχο που διεξήγαγε η ίδια η εταιρεία.




«Η εταιρεία μας έδωσε στοιχεία, αλλά δεν μπορούμε να στηριχθούμε μόνο σε αυτά» δήλωσε ο Steinkraus-Koch και συμπλήρωσε: «Γι' αυτό πήγαμε να δούμε και μόνοι μας».

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της εταιρείας, η Krauss-Maffei Wegmann ειδοποίησε τις εισαγγελικές για παρατυπίες που εντόπισε με τον εσωτερικό έλεγχο που έκανε με τη συνδρομή της PricewaterhouseCoopers.

Η γνωστή μας Ferrostaal

Η Ferrostaal είναι ακόμη μία εταιρία που ενεπλάκη στα εξοπλιστικά και απασχόλησε την Δικαιοσύνη. Το δικαστήριο του Μονάχου μάλιστα το 2011 καταδίκασε δύο πρώην μάνατζερ της Ferrostaal, σε φυλάκιση δύο ετών με αναστολή για υποθέσεις δωροδοκίας στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία, ενώ πρόστιμο ύψους 140 εκατ. ευρώ επιβλήθηκε στην εταιρεία που εμπλέκεται στο σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Το πρόστιμο των 140 εκατ. ευρώ αποτέλεσε αποτέλεσμα διακανονισμού που είχε προηγηθεί μεταξύ της Ferrostaal και των εισαγγελικών αρχών. Η εισαγγελία του Μονάχου είχε απαγγείλει κατηγορίες κατά των δύο μάνατζερ σσχετικά με την καταβολή προμηθειών στη συμφωνία αγοράς υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ του έτους 2000.

Ο τραπεζικός κολοσσός Deutsche Bank

Πρωταγωνίστρια στη δίνη σκανδάλων βρέθηκε όμως και ο «κολοσσός» του γερμανικού τραπεζικού συστήματος, η Deutsche Bank.

Ένα από αυτά ήταν το περίφημο σκάνδαλο London Interbank Offered Rate, ή «Libor», της χειραγώγησης δηλαδή του διατραπεζικού επιτοκίου χορηγήσεων. Τον Απρίλιο του 2014 οι αμερικανικές αρχές επέβαλλαν πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για την υπόθεση αυτή.

Οι αρχές διαπίστωσαν ότι οι τράπεζες παραποιούσαν δεδομένα για να χειραγωγούν το επιτόκιο. Η μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και παραδέχθηκε το ρόλο της στη χειραγώγηση του Libor, βάσει του οποίου οι τράπεζες χρέωναν η μια την άλλη, κυρίως για βραχυπρόθεσμες χορηγήσεις.




Δεν ήταν όμως και το μοναδικό σκάνδαλο στο οποίο ενεπλάκη. Το περασμένο καλοκαίρι οι εισαγγελικές αρχές στην Φρανκφούρτη, απήγγειλαν κατηγορίες εναντίον επτά εν ενεργεία και ενός πρώην εργαζομένων της Deutsche Bank. Οι κατηγορίες αφορούσαν στην συνωμοσία με σκοπό τη φοροδιαφυγή στο εμπόριο των δικαιωμάτων εκπομπής ρύπων πριν από τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Περισσότερα από 24 εν ενεργεία ή πρώην υπάλληλοι της τράπεζας ερευνήθηκαν από τις εισαγγελικές αρχές. Κατά τη διάρκεια της έρευνας, η τράπεζα κατέβαλε 220 εκατ. ευρώ για επιστροφές που είχαν παρατύπως δηλωθεί.

Commerzbank AG και ξέπλυμα χρήματος

Τον Σεπτέμβριο του 2014 σαν βόμβα έσκασε η είδηση πως η εισαγγελία του Μανχάταν, διενεργεί έρευνα για την δεύτερη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα την Commerzbank AG. Σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας η τράπεζα, φερόταν να κατηγορείται για παραβιάσεις των νόμων που σχετίζονταν με το ξέπλυμα χρήματος.




Πιο αναλυτικά η εισαγγελία του Μανχάταν διερευνούσε κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες η Commerzbank ασκούσε πολύ χαλαρό έλεγχο για τον εντοπισμό και την αποτροπή του ξεπλύματος χρήματος. Οι εκπρόσωποι της Commerzbank ωστόσο αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η Deutsche Telekom και το αεροδρόμιο του Βερολίνου

Μία ακόμη γερμανική εταιρία η οποία έχει απασχολήσει τα φώτα της δημοσιότητας για εμπλοκή με την Δικαιοσύνη, είναι και η Deutsche Telekom. Τον Αύγουστο του 2015, δημοσίευμα της Bild έκανε λόγο για δικαστική έρευνα η οποία αφορούσε τρεις από τις μεγαλύτερες επιχειρηματικές εταιρίες της Γερμανίας.

Σύμφωνα με αυτό, η Siemens, η Bosch και η T-Systems της Deutsche Telekom, ελέγχονταν για απάτη αναφορικά με τα συμβόλαια που έχουν αναλάβει για το υπό κατασκευή νέο αεροδρόμιο του Βερολίνου

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα, η παράδοση του έργου είχε ήδη καθυστερήσει πέντε χρόνια και ήδη η ομάδα κατά της διαφθοράς του κονσόρτιουμ που έχει την ευθύνη του νέου αεροδρομίου ξεκίνησε έρευνα για την καταβολή μεγάλων ποσών στις τρεις εταιρείες, που έχουν εγκριθεί από τα ανώτερα στελέχη του αεροδρομίου.




Η Deutsche Telekom ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που απασχόλησε τις δικαστικές αρχές. Στις 31 Αυγούστου του 2010, περίπου 70 εισαγγελείς και στελέχη της οικονομικής αστυνομίας εισέβαλαν στο σπίτι της τότε διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας, καθώς επίσης και στα σπίτια άλλων δέκα στελεχών.

Η έφοδος έγινε στο πλαίσιο μυστικής έρευνας την οποία είχε ξεκινήσει η Υπηρεσία Ασφαλείας της Αμερικάνικης Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς («SEC»). Η έρευνα αφορούσε μίζες που φέρονται να είχαν δοθεί στα Σκόπια και το Μαυροβούνιο μέσω της εταιρίας Magyar Telekom. Η τελευταία ανήκε στην Deutsche Telekom κατά 80%.





ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Τηλ. 6948405541
e-mail: esy.darasypeurovouleftis@gmail.com


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ BLOGS

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://alfeiospotamos.gr

Ε.ΣΥ. ΑΡΓΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΩΝ
http://esy-argous.blogspot.gr/

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
http://spametadesma.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
http://politisoplitis.wordpress.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://sorrasgegonota.wordpress.com

FACEBOOK

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
https://www.facebook.com/artemis.sorrasc

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/topotami

ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ
https://www.facebook.com/groups/820601037981295


Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021

ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ - Η ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "Η ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ" ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΙΑΚΩΒΟΥ ΣΤΟ ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ 22-1-2021. 


ΜΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ,ΤΙΣ ΑΝΤΙΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΒΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ. 







ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Τηλ. 6948405541
e-mail: esy.darasypeurovouleftis@gmail.com


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ BLOGS

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://alfeiospotamos.gr

Ε.ΣΥ. ΑΡΓΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΩΝ
http://esy-argous.blogspot.gr/

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
http://spametadesma.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
http://politisoplitis.wordpress.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://sorrasgegonota.wordpress.com

FACEBOOK

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
https://www.facebook.com/artemis.sorrasc

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/topotami

ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ
https://www.facebook.com/groups/820601037981295



Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΕΙΣΡΟΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ....

ΚΑΙ ΕΝΩ ΤΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΕΧΟΥΝ "ΚΛΕΙΔΩΣΕΙ" ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΘΕΜΑ COVID-19, ΤΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΙΑΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΕΙΣΕΡΧΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.


Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ!!!!
ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ!!!



Στον «αέρα» του Focus Fm 103,6 και στην εκπομπή Focus στη 1 με τον Στέφανο Δαμιανίδη τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος Παιονίας Κώστας Σιωνίδης αναφορικά με τις καταγγελίες από πλευράς της Κίνησης Πολιτών του Δήμου, περί κακοδιαχείρησης σε ότι έχει να κάνει με το camp φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα. 

Στην εκπομπή από πλευράς της κίνησης πολιτών συμμετείχε ο κάτοικος Πολυκάστρου Μιχάλης Τσερνικούδης, ο οποίος εξέθεσε για μια σειρά θεμάτων που απασχολούν τους Πολίτες.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Τηλ. 6948405541
e-mail: esy.darasypeurovouleftis@gmail.com


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ BLOGS

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://alfeiospotamos.gr

Ε.ΣΥ. ΑΡΓΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΩΝ
http://esy-argous.blogspot.gr/

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
http://spametadesma.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
http://politisoplitis.wordpress.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://sorrasgegonota.wordpress.com

FACEBOOK

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
https://www.facebook.com/artemis.sorrasc

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/topotami

ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ
https://www.facebook.com/groups/820601037981295


Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ

ΕΝΑ ΝΟΜΟΤΕΛΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΑΝΙΩΝ ΑΞΙΑΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ






ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΘΕ “ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ” ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΝΑ “ΒΕΛΤΙΩΣΟΥΝ” ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ,ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΟ ΟΛΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΟΥ!!
ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΟΛΟΥ ΑΥΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΙΑΒΙΩΝΟΥΜΕ.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕ,Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΕ,Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΠΗΡΕ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ,ΚΑΘΕ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΝΝΟΙΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΕ.

Ο ΗΡΩΑΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΤΙΚΕ ΣΕ ΕΝΑ SPINTERMAN, ΣΕ ΕΝΑ SUPERMAN,ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΠΟΥ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Η ΑΡΕΤΗ,ΤΟ ΚΑΛΛΟΣ,Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ,Η ΛΟΓΙΚΗ,Η ΑΝΔΡΕΙΑ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΘΗΚΑΝ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΕ ΤΟ ΨΕΜΑ ΣΤΑ ΜΥΑΛΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΠΕΡΔΕΥΤΙΚΑΝ ΜΕ ΔΟΛΟ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΔΥΣΔΙΑΚΡΙΤΑ.

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΓΥΡΙΣΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΙΔΙΟΣ ΟΡΙΣΕ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΒΙΟΥ ΤΟΥ,ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗΝ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥ ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΤΟΥ.


ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ “ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ”.

ΟΧΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΩΦΕΛΟΣ ΚΑΙ ΚΕΡΔΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΩΦΕΛΟΣ,ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.


ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ Ε.ΣΥ. ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ???

ΕΛΑ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!!

ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ – ΜΙΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΤΩΡΑ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
6948405541


ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Τηλ. 6948405541
e-mail: esy.darasypeurovouleftis@gmail.com


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ BLOGS

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://alfeiospotamos.gr

Ε.ΣΥ. ΑΡΓΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΩΝ
http://esy-argous.blogspot.gr/

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
http://spametadesma.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
http://politisoplitis.wordpress.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://sorrasgegonota.wordpress.com

FACEBOOK

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
https://www.facebook.com/artemis.sorrasc

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/topotami

ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ
https://www.facebook.com/groups/820601037981295

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

American Institute for Economic Research: Έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα για τον κορωνοιό, τρομοκρατώντας τις κοινωνίες






Οποιαδήποτε πληροφορία εναντιώνεται στο βασικό σενάριο του κορωνοιού στιγματίζεται.


Έχουν ειπωθεί πολλά ψέματα για τον κορωνοιό φοβίζοντας τις κοινωνίες αναφέρει το American Institute for Economic Research

Μάλιστα το αμερικανικό ινστιτούτο επικαλείται τους New York Times και πως 5 φορές είπαν κατά λάθος την αλήθεια

Οποιαδήποτε πληροφορία εναντιώνεται στο βασικό σενάριο του κορωνοιού στιγματίζεται


Το 2020 σημειώθηκε κάτι ανατρεπτικό, με αφορμή τον κορωνοιό οι κυβερνήσεις, λοιμωξιολόγοι και άλλοι πίεσαν για καθολικά lockdowns και αγνοώντας ή θάβοντας οποιαδήποτε πληροφορία που θα μπορούσε να αντικρούσει την υπόθεση για αυτό το άνευ προηγουμένου πείραμα με βασικό στόχο κοινωνικό και οικονομικό έλεγχο.

Αυτό το άρθρο επισημαίνει τις εξαιρέσεις.

Το πρώτο σοκαριστικό σημάδι της προσχεδιασμένης προκατάληψης ήταν μια συνέντευξη ενός δημοσιογράφου του Donald McNeil στις 27 Φεβρουαρίου 2020.

Αυτή ήταν η αρχή.
Ήταν εξαιρετικά ανεύθυνη η στάση του.

Ισχυρίστηκε ότι το ήμισυ του αμερικανικού κοινού θα προσβληθεί από αυτήν την ασθένεια του κορωνοιού και ότι θα πεθάνει το 2,5% όσων προσβληθούν από την νόσο ή 25 φορές πιο θανατηφόρα ασθένεια από τη γρίπη, άρα 4,8 εκατομμύρια αμερικανοί θα πέθαιναν.

Αγνοώντας τα βασικά ένας δημοσιογράφος φόβισε την κοινωνία στις ΗΠΑ και ακολούθησαν χιλιάδες ανά τον κόσμο.

Σήμερα εάν τρομοκρατείς τους πολίτες σπέρνοντας τον πανικό και παρουσιάζοντας μόνο την επίσημη θέση ακόμη και ανεύθυνα ή υπερβολικά είσαι αποδεκτός.

Οποιαδήποτε άλλη αιρετική άποψη στιγματίζεται ως… οι ψεκασμένοι.

«Προσπαθώ να δώσω την αίσθηση ότι αν τα πράγματα δεν αλλάξουν, πολλοί από εμάς μπορεί να πεθάνουν», είχε αναφέρει ο Donald McNeil.

Εάν έχετε 300 στενούς φίλους και γνωστούς, έξι από αυτούς θα πεθάνουν είχε αναφέρει εμφατικά.

Ο πρωτογενής φόβος για μια άγνωστη νόσο μετατρέπεται σε μαζική υπερβολική υστερία.

Το 2021 ήταν σχεδόν ένα έτος αφόρητα μεροληπτικής κάλυψης του πιο συγκλονιστικού γεγονότος στην ιστορία.

Ακόμη και στο πλαίσιο της κατάφωρης και επιθετικής μεροληψίας υπέρ της καραντίνας και των lockdown.


Το test για κορωνοιό είναι θετικό

1)Τα tests για κορωνοιό είναι θετικά

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι στους New York Times δημοσιεύτηκε μελέτη που επιβεβαίωσε αυτό που υποπτεύονται οι άνθρωποι, δηλαδή ότι ένα υψηλό ποσοστό tests τύπου PCR παρουσιάζει ψευδή στοιχεία για την πανδημία που μπορεί να έχει υποχωρήσει εδώ και καιρό.

Η μανία για tests δημιουργούσε απίστευτες ψευδαισθήσεις εκατομμυρίων «ασυμπτωματικών» φορέων.
Πόσο σοβαρό ήταν το πρόβλημα;

Διαβάστε αυτό και κλάψτε:
Σε τρεις μεγάλες έρευνες στη Μασαχουσέτη, τη Νέα Υόρκη και τη Νεβάδα, έως και το 90% των ατόμων που ήταν θετικά στον κορωνοιό στην πράξη δεν είχαν κορωνοιό.

Π.χ. σε μια ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες κατεγράφησαν 45.604 νέα κρούσματα κορωνοϊού.

Εάν ισχύει η έρευνα στη Μασαχουσέτη και τη Νέα Υόρκη τότε μόνο 4.500 από αυτούς τους ανθρώπους ίσως χρειαστεί πραγματικά να απομονωθούν και να υποβληθούν σε επιπλέον tests.

Οι συνέπειες αυτής της αποκάλυψης είναι απίστευτες.

Ένας σημαντικός λόγος για τις συνεχιζόμενες καραντίνες οφείλονται στην δήθεν αύξηση θετικών αριθμών κρουσμάτων από τα μαζικά tests που υποβάλλονται οι πολίτες.

Εάν το 90% αυτών των θετικών tests είναι ψευδές, έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα.

Η κινητήριος δύναμη του πανικού εξαφανίζεται.


Η ανοσία αυξάνεται στις κοινωνίες

2) Οι επιστήμονες αρχίζουν να βλέπουν σημάδια διαρκούς ανοσίας στο Covid-19.

Τα δημόσια σχολεία έμειναν κλειστά σχεδόν το μεγαλύτερο μέρος του 2020.
Οι επιστήμονες που παρακολουθούν τις ανοσολογικές αντιδράσεις στον ιό αρχίζουν τώρα να βλέπουν ενθαρρυντικά σημάδια ισχυρής, διαρκούς ανοσίας, ακόμη και σε άτομα που εμφάνισαν μόνο ήπια συμπτώματα του Covid-19, σύμφωνα με νέες μελέτες.

Τα αντισώματα που καταπολεμούν τις ασθένειες, καθώς και τα ανοσοκύτταρα που ονομάζονται Β κύτταρα και τα Τ κύτταρα που είναι ικανά να αναγνωρίσουν τον ιό, φαίνεται να παραμένουν για μήνες μετά την αντιμετώπιση των λοιμώξεων - μια ενθαρρυντική εξέλιξη διαρκούς απόκρισης του σώματος σε άλλους ιούς -.


Τα αντισώματα

3) Γιατί δεν πρέπει να ανησυχείτε για μελέτες που δείχνουν ότι τα αντισώματα για τον κορωνοιό εξαντλούνται γρήγορα.

Δεδομένα από πιθήκους υποδηλώνουν ότι ακόμη και χαμηλά επίπεδα αντισωμάτων μπορούν να αποτρέψουν τις σοβαρές ασθένειες ή και την μόλυνση από τον κορωνοιό.

Ακόμα κι αν τα επίπεδα κυκλοφορούντων αντισωμάτων δεν είναι ανιχνεύσιμα, το σώμα έχει την ικανότητα να αντιδράσει.

Από τον μυελό των οστών μπορούν να παραχθούν μαζικά αντισώματα μέσα σε λίγες ώρες.


Οι μαθητές δεν μολύνουν

4) Οι μαθητές των σχολείων φαίνεται ότι είναι απίθανο να προκαλέσουν την εξάπλωση του κορωνοιού.

Αποτελεί σοκ που τόσα πολλά σχολεία έκλεισαν τις πόρτες τους το 2020, εν μέρει από πανικό αλλά και από τη συμμόρφωση στις εντολές των υπαλλήλων δημόσιας υγείας.

Για εκατομμύρια μαθητές, ένα ολόκληρο έτος εκπαίδευσης έχει χαθεί.

Και τα παιδιά διδάχθηκαν να αντιμετωπίζουν τους συνανθρώπους τους απλά ως φορείς ασθένειας.

Με βάση τους New York Times μέχρι στιγμής, τα σχολεία δεν φαίνεται να προκαλούν μετάδοση του κορωνοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τυχαίες δοκιμές στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία.

Τα δημοτικά σχολεία φαίνεται να δημιουργούν λίγες μολύνσεις.


Τα γηροκομεία

5) Το ένα τρίτο όλων των θανάτων από κορωνοιό στις ΗΠΑ είναι ένοικοι ή εργαζόμενοι σε γηροκομεία.

να άλλο παράξενα μέρος της γενικής κάλυψης ήταν η ειλικρίνεια σχετικά με τη διαβάθμιση των κινδύνων στον πληθυσμό.

Ακόμη και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αναγνωρίζεται ότι το ποσοστό θνησιμότητας για το Covid-19 από άτομα κάτω των 70 ετών είναι 0,05%.

Ο σοβαρός κίνδυνος εμφανίζεται σε άτομα με χαμηλό προσδόκιμο ζωής και αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα.

Ήδη από τον Φεβρουάριο 2020, υπήρχαν αναφορές για ειδική προστασία των γηροκομείων.

Ήταν απίστευτα προφανές.

Αντί να το κάνουν αυτό, ορισμένοι κυβερνήτες Πολιτείες στις ΗΠΑ π.χ. μετέφεραν Covid ασθενείς σε γηροκομεία.

Εκπληκτικό.

Οι ηλικιωμένοι και οι άρρωστοι διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε σχέση με τους νέους και τους υγιείς.

Τι ανέφεραν οι New York Times;

Ανησυχούμε βαθιά ότι οι συνέπειες της κοινωνικής, οικονομικής και δημόσιας υγείας αυτής της σχεδόν πλήρους κατάρρευσης της κανονικής ζωής - σχολεία και επιχειρήσεις που κλείνουν, απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις - θα είναι μακράς διαρκείας και καταστροφικές, πιθανώς πιο σοβαρές από τις άμεσες επιπτώσεις του ίδιου του ιού.

Το χρηματιστήριο θα ανακάμψει, αλλά πολλές επιχειρήσεις δεν θα το κάνουν ποτέ.

Η ανεργία, η φτώχεια και η απόγνωση που πιθανόν να προκύψουν θα είναι μάστιγα της δημόσιας υγείας της πρώτης τάξης.

Ακόμη χειρότερα, φοβούμαστε ότι οι προσπάθειές μας δεν θα αποδώσουν για τον περιορισμό του ιού, επειδή έχουμε ένα σύστημα δημόσιας υγείας κατακερματισμένο, αιωνίως υποχρηματοδοτούμενο.


Το μεγαλύτερο πείραμα

Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, ο κόσμος διεξάγει ακούσια αυτό που ισοδυναμεί με το μεγαλύτερο ανοσολογικό πείραμα στην ιστορία.

Κρατάμε τα παιδιά μέσα και τα απομονώσαμε σε μεγάλο βαθμό. Με αυτόν τον τρόπο, έχουμε αποτρέψει μεγάλο αριθμό από αυτούς να μολυνθούν ή να μεταδώσουν τον ιό.

Αλλά κατά τη διάρκεια της κοινωνικής απόστασης για τον μετριασμό της εξάπλωσης, ενδέχεται επίσης να εμποδίσουμε ακούσια την ορθή ανάπτυξη του ανοσοποιητικού συστήματος των παιδιών.

Η ψυχική μας υγεία πάσχει επίσης.

Οι ψυχολογικές επιπτώσεις της μοναξιάς είναι κίνδυνοι για την υγεία συγκρίσιμοι με τον κίνδυνο παχυσαρκίας ή καπνίσματος.

Το άγχος και η κατάθλιψη έχουν αυξηθεί από τότε που τέθηκαν σε εφαρμογή τα lockdowns.

Οι εβδομάδες που ακολούθησαν σημείωσαν αύξηση κατά 18% οι θάνατοι από υπερβολική δόση και τον περασμένο μήνα, περισσότερες από 40 πολιτείες είχαν αναφέρει αυξήσεις θανάτων τέτοιας μορφής.

Ένας στους τέσσερις νεαρούς ενήλικες ηλικίας 18 έως 25 ετών ανέφερε σοβαρά ότι σχεδίαζε να αυτοκτονήσει εντός 30 ημερών με βάση πρόσφατη μελέτη.

Οι ειδικοί φοβούνται ότι μπορεί να αυξηθούν οι αυτοκτονίες. για τους νέους Αμερικανούς, αυτές οι ανησυχίες είναι ακόμη πιο έντονες.

Οι κλήσεις προς τις τηλεφωνικές γραμμές ενδοοικογενειακής βίας έχουν αυξηθεί.

Οι ηλικιωμένοι στην Αμερική πεθαίνουν από την απομόνωση που είχε σκοπό να τους κρατήσει ασφαλείς.


Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2021

ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ - ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΩΝ

Λοιμωξιολόγοι: «Δεν ξέρουμε γιατί η κυβέρνηση "κλειδώνει" κάποιες περιοχές» - Οι περισσότερες έχουν δομές αλλοδαπών...





Σε δηλώσεις που δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για τις περιοχές στις οποίες επιβάλει σκληρό lockdown η κυβέρνηση προχώρησε το μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων Αθηνά Λινού, καθώς δήλωσε πως δεν υπάρχουν επιδημιολογικά στοιχεία! 

Συγκεκριμένα σε συνέντευξη της δήλωσε ότι η χώρα «υπολείπεται στα θέματα διαφάνεια της πανδημίας» αφού κλείνουν περιοχές χωρίς να υπάρχουν στοιχεία για τα κρούσματα!

«Με προβληματίζει ότι κλείνουν περιοχές χωρίς να έχουμε τα στοιχεία των κρουσμάτων» είπε.

Οι δήλωση αυτή της κ.Λινού δημιουργεί ερωτήματα κυρίως ως προς την σκοπιμότητα του lockdown στις συγκεκριμένες περιοχές, καθώς εμμέσως πλην σαφώς παραδέχθηκε πως κλείνουν με απόφαση της κυβέρνησης κι όχι των λοιμωξιολόγων, οι οποίοι όχι μόνο δεν έχουν στοιχεία που να δικαιολογεί το «κλείδωμά» τους, αλλά καθόλου στοιχεία. 

Αυτό την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές των κατοίκων των περιοχών αυτών πως οι λόγοι που κυβέρνηση διατάζει τον εγκλεισμό τους σχετίζεται με τη μεταφορά παράνομων μεταναστών.


Σημειώνεται ότι σε σκληρό lockdown βρίσκονται:
  • Βοιωτία
  • Δήμοι Ασπροπύργου, Ελευσίνας της ΠΕ Αττικής
  • Δήμοι Εορδαίας, Κοζάνης και Βοΐου της ΠΕ Κοζάνης,
  • Οι ΤΚ Στροφής, Νέδας, Αγιοχωρίου και Ήπιου του Δήμου Αρριαννών της ΠΕ Ροδόπης
  • Νήσος Κάλυμνος της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου.
  • Η Σπερχειάδα Φωκίδας
  • Λέσβος 
  • Σπάρτη 
  • Αργολίδα
  • Τοπική Κοινότητα Ανθήλης Δήμου Λαμιέων Φθιώτιδας

Από αυτές τις περιοχές οι Λέσβος, Αργολίδα, Ελευσίνα, Σπάρτη και Βοιωτία έχουν δομές παράνομων μεταναστών, με πολλούς από τους κατοίκους να υποστηρίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι το lockdown μπήκε για να μεταφέρουν εκεί «εν κρυπτώ» περισσότερους αλλοδαπούς, ενώ οι κάτοικοι είναι «κλειδωμένοι» ώστε να μην υπάρξουν αντιδράσεις. 

Μάλιστα υπήρξε έντονη φημολογία ότι και στην Κοζάνη θα δημιουργηθεί νέα δομή αλλοδαπών, η οποία δεν φαίνεται προς το παρόν να επιβεβαιώνεται.




ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΑΡΑΣ
Τηλ. 6948405541
e-mail: esy.darasypeurovouleftis@gmail.com


ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ"
http://politikosforeas.e-sy.gr

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Ε.ΣΥ.
http://www.e-sy.gr

ΕΛΕΥΣΙΣ ΡΑΔΙΟ-WEB TV


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΕΤΟΧΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ
http://trapeza-anatolis.oramaellas.gr

600 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
50 ΔΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
http://cyprus.oramaellas.gr

ΔΟΜΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ
http://dimoi.oramaellas.gr

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΜΕΤΟΧΩΝ Τ.Χ.Σ.
http://txs.oramaellas.gr

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΑ BLOGS

ΑΛΦΕΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ
http://alfeiospotamos.gr

Ε.ΣΥ. ΑΡΓΟΥΣ - ΒΙΝΤΕΟ ΟΜΙΛΙΩΝ
http://esy-argous.blogspot.gr/

ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΔΕΣΜΑ
http://spametadesma.blogspot.gr

ΠΟΛΙΤΗΣ ΟΠΛΙΤΗΣ
http://politisoplitis.wordpress.com

ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
http://sorrasgegonota.wordpress.com

FACEBOOK

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ
https://www.facebook.com/artemis.sorrasc

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ
https://www.facebook.com/groups/topotami

ΕΛΛΑΝΙΟΙ ΟΡΚΙΣΜΕΝΟΙ
https://www.facebook.com/groups/820601037981295

ΤΟ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΑΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ "ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ" ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ "ΠΟΛ...